Als je een beetje van design, interieur en weten wij het wat allemaal houdt, dan heb je het begrip minimalistisch vast wel eens voorbij horen komen. Niet gek, want het is écht een begrip in deze wereld. Zo geldt dat ook voor de badkamer. Dit is ook niet gek, want de badkamer is een plek waar veel stijlen vanuit de interieurwereld uit terugkomen. Wij snappen dit, spelen hier op in en willen je hiermee helpen. Als je namelijk geen badkamerspecialist of interieurstylist bent, kan het nog wel eens lastig zijn om hier mee om te gaan. Je vindt jezelf vermoeid, overprikkeld en klaar met al dat geneuzel over kastjes en een douche. Wel of geen toilet kopen voor in de badkamer? Een wastafel met hout of niet? Wij gaan je helpen en dan wel met een minimalistische badkamer. Lees vooral verder als we je nieuwsgierig hebben gemaakt. 

Minimalisme, wat is dat?

We beginnen eerst eens even met het uiteenzetten van het begrip minimalisme. Minimalisme zou je eigenlijk kunnen omschrijven als alles dat vereenvoudigd is. Niets is alles en alles is niets. Je moet dus zorgen voor vereenvoudiging, voor het wegnemen zonder te missen, voor het inrichten zonder leegte. We kunnen zo nog wel even doorgaan met het poëtische geneuzel maar daarvoor ben je hier niet. Als je dit had gewild, had je wel een poëziebundel gekocht. Dat heb je niet, dus je bent hier voor concrete tips. Wil je die concrete tips? Oké, dan ga je ze krijgen ook!

Hoe maak je een minimalistische badkamer?

Zoals we al hebben gezegd, is minimalisme een beetje het vereenvoudigen. Je begint dus allereerst bij het weghalen van wat je niet nodig hebt. Frummeltjes en dingetjes moeten allemaal in de vuilniszak. Het moet rust geven en dat kan niet als alles een rommel is. Daarnaast moeten de elementen in de badkamer ook een beetje simpel en strak zijn. Een inloop douchewand is hier bij uitstek geschikt voor. Het geeft rust, ruimte en is echt een soort belichaming van het begrip ‘minimalisme’. Wij raden het dan ook ten zeerste aan om een inloopdouche te overwegen en deze douchewand van glas te laten installeren. Kijk daarnaast naar kleuren die neutraal zijn en probeer het niet te druk te maken. Vooral dat laatste is essentieel voor minimalisme. Elke keer als je iets toevoegt, moet je jezelf kritisch bevragen of dat wel écht nodig is.