De feestdagen komen eraan en iedereen heeft stress. Hoe komt dat nou toch? Wij gaan elk jaar voor gemak met ons gezin en daarom komen wij bijna elk jaar de feestdagen door in een gezellige stemming en zonder stres.. Ons geheim? Maak het jezelf zo makkelijk mogelijk en probeer niet alles zelf te doen. Ik deel graag mijn gouden tips voor de stress-vrije feestdagen.

1. Maak het jezelf makkelijk

Maak het jezelf zo makkelijk mogelijk. Ga dus niet je zilveren bestek oppoetsen, maar kies gewoon voor leuke houten vorken en lepels. Zeg dat je een duurzame kerst wil en bespaar jezelf  een hoop tierlantijntjes. Zo kan je ook kiezen voor gecoat tafellinnen. Dit vind ik zelf geniaal spul omdat je het makkelijk kunt afnemen met een doekje en het dus niet hoeft te wassen! Dit tafelkleed ziet er daarnaast prima uit.  Je wil natuurlijk wel een tafelkleed met een luxe uitstraling en gecoat tafellinnen geeft jouw kerstfeest gegarandeerd succes. Deze tafelkleden zijn trouwens in allerlei kleuren en opdrukken te verkrijgen, dus kies vooral iets wat bij je past.

2. Probeer het niet allemaal alleen te doen

Wie zegt dat je alles alleen moet doen met kerst? Het is toch een feest van gezellig samenzijn en liefde? Waarom zou je dan al het werk in je eentje proberen te verzetten? Je hebt als het goed is genoeg gasten uitgenodigd, dus vraag ze of ze ook iets kunnen maken. Een toetje, een bijgerecht of wellicht iets anders dat ze graag maken. Ook kunnen ze een lekkere fles wijn meenemen die past bij hun gerecht. Dit scheelt jou al een hoop regelwerk en geeft jou een ontspannen vooruitzicht. Ook zorgt het voor dat je gasten zich betrokken voelen bij elkaar. En dat versterkt dus de saamhorigheid.

3. Geniet er van

En als laatste tip wil ik je meegeven dat je het allemaal niet zo serieus moet nemen. Het is kerst, het is feest. Het is gewoon tijd om te genieten van lekker eten en lieve mensen. Het gaat niet om de pracht en praal, maar gewoon om het feit dat mensen moeite doen om bij elkaar te komen rond deze tijd van het jaar. Het hoeft dus niet perfect. Zorg gewoon dat je een leuke kerstboom in je huis hebt, een gedekte tafel, lieve mensen hebt uitgenodigt en dan gebeurd de rest vanzelf! De rest van de dag of avond kan je genieten van hetgeen wat je samen bereikt hebt. Je hebt immers iedereen aan tafel gekregen en iedereen heeft het naar zijn zin. Heerlijk, want dat is hoe kerst hoort te zijn.

Fijne feestdagen!