Iedereen heeft weleens een zeecontainer gezien. Op het nieuws of wanneer je de haven passeert, zie je het regelmatig voorbij komen. Ik hoef dus niet uit te leggen wat een zeecontainer precies is. Maar een zeecontainer gebruiken, daar is wel wat over te vertellen. Want de mogelijkheden zullen je misschien verassen. Dus waar kan je die enorme afsluitbare bakken nou allemaal voor inzetten? Lees je mee?

Overduidelijk, opslag

De eerste is misschien het duidelijkst maar een zeecontainer is er natuurlijk voor gemaakt om dingen in op te slaan. Een zeecontainer kopen, geeft je de mogelijkheid om overzicht te houden op je opslag en er alles over te zeggen. Je kan er soms namelijk ook één huren maar dan heb je die mogelijkheden niet altijd en is het kan ook minder veilig zijn omdat dit vaak opgeslagen wordt bij andere containers. Afhankelijk van de inhoud van je opslag is het daarom soms beter om je zeecontainer apart te houden en eventueel zelf op te slaan, als je een eigen bedrijventerrein hebt, heb je hier wellicht goed de ruimte voor.

Een eigen huis

Maar zeecontainers worden tegenwoordig voor veel meer gebruikt dan waar ze oorspronkelijk voor gemaakt zijn. Zo is het tegenwoordig helemaal in om die oude metalen kasten om te toveren tot kleine huizen. Door de goede afsluiting is de zeecontainer hier prima voor geschikt. Wil je een heel klein huis? Dan heb je aan één of twee genoeg maar voor iets groters kan je ook stapelen. Steek vervolgens je handige handen uit de mouwen en ga aan de slag. Of, als je niet als een klusser bent aangelegd, neem je iemand in de arm om dit project met je aan te gaan. Voor je het weet woon jij in een heuse zeecontainer en ga je helemaal mee met de populairste woontrend van dit moment.

Plek voor jezelf

Zie je jezelf nu niet meteen in een zeecontainer wonen dan kan je er ook altijd voor kiezen om toch een verbouwing aan te gaan maar op een kleinere schaal. De ruimte is namelijk ook goed in te zetten als bedrijfsruimte of ruime hobbywerkplaats. Isolatie en sanitair zul je nog steeds moeten aanleggen. En wellicht wil je de muren en vloeren bewerken maar het is een kleinere stap van zeecontainer naar werkplaats dan naar woning. Ideaal als je geen extra ruimte in je huis hebt maar wel behoefte hebt aan een plek voor jezelf.