Een aantal weken geleden heb ik voor een tijdschrift een aantal badkamers moeten fotograferen met mijn camera. Een eenmalige klus en perfect om een beetje extra geld in de lade te krijgen. Dat is altijd fijn, zo voor de zomer nog even extra cashen! Tijdens het shooten van alle badkamers, kwam ik erachter dat er veel verschillende stijlen zijn om je badkamer voor in te richten. In deze blog neem ik je mee door drie van de interieurs die ik tegenkwam tijdens mijn shoot voor het magazine.

Jungle

De eerste badkamer die ik heb gezien, was net een soort jungle paradijs. Het zag er werkelijk waar prachtig uit! Had het idee dat ik weer met mijn voeten in het zand stond op een strand op Bali of iets dergelijks. Enorm ontspannend. Het stel had hier ook hun inspiratie vandaan gehaald, is mij later verteld. Het was een ruime badkamer met een enorme stortdouche in de hoek van de badkamer. De wanden om de stortdouche heen bestonden uit donkere stenen, wat erg vakkundig in elkaar is gezet. Hier en daar liepen lange bladeren slingers tussen de stenen, waardoor het eigenlijk op een buitendouche leek. Het licht in de badkamer was gedimd en de rest van het interieur bestond uit donkere badkamermeubels van hout. Ook stonden er in iedere hoek van de badkamer wel een mooie, groene plant die het jungle thema perfect in stand houdt.

Modern

De tweede badkamer die ik mocht fotograferen, was een strakke, moderne badkamer. Absoluut erg tof, maar een enorm contrast met het “natuurlijke” sfeertje in de jungle badkamer waar ik daarvoor nog was. De moderne badkamer had een normale douche, die met een schone en doorzichtige glazen wand werd afgeschermd van de rest van de badkamer. De badkamer werd verlicht met strakke spotjes in het plafond, en de kleuren van de badkamer waren, net zoals bij de jungle badkamer, donker. Het verschil lag echter wel in de materialen die gebruikt werden. Strakke, donkergrijze tegels die iedere succesvolle bachelor in zijn badkamer zou willen.

Klassiek

De klassieke badkamer was één van mijn favoriete badkamers van alle badkamers die ik die dag heb gezien. Het was ook een droom voor iedere vrouw die wel van een beetje luxe houdt. De badkamer was strak wit en midden in de badkamer stond een enorme badkuip. Ik kreeg van deze badkamer zowaar een Audrey Hepburn-feeling, die iedere vrouw verlangt. Witte badkamermeubels, handzeep op een net schoteltje bij de wastafel en een prachtige spiegel met een klassieke lijst. Prachtig!