Is gamen isolerend?

Veel ouders zien het met lede ogen aan. Een kind dat de gehele dag aan de computer of Playstation gekluisterd zit en videogames speelt. Sommige kinderen hebben zelfs hun meeste vrienden nu alleen nog maar online in plaats van het echte leven. Waar is de tijd dat kinderen en tieners nog naar buiten gingen om met leeftijdsgenoten af te spreken. Je vraagt je misschien af of dit wel gezond is. Of het niet beter is om je kinderen naar buiten te schoppen waar ze met vrienden kunnen spelen, voetballen bijvoorbeeld.

Desondanks is gamen op zichzelf helemaal niet slecht. Het heeft verschillende positieve kwaliteiten. Zo is gamen goed voor hand oog coördinatie. Dit gaat zelfs zo ver dat de meeste mensen die worden aangenomen bij huidige militaire banen die bijvoorbeeld draaien om het besturen van drones, gamers zijn. Het isolerende van gamen kan ook worden opgelost. Gamen kan juist een hele sociale bezigheid zijn als je het op de juiste manier aanpakt.

Gezellig met een pc

Wanneer je op een Playstation videogames speelt weet je al dat gamen hartstikke gezellig kan zijn. Wanneer je bijvoorbeeld met vrienden Fifa speelt en je daarbij een biertje drinkt. Het is vooral computer gamen wat bekend staat als een isolerende bezigheid. Toch hoeft ook computer gamen geen eenzame hobby te zijn. Het is heel goed mogelijk om daar ook gezelligheid bij te creëren.

Steeds meer mensen gebruiken tegenwoordig een laptop. Zelfs als jij zelf een mooie game PC hebt kun je alsnog vrienden met een laptop uitnodigen en rondom een tafel in je huiskamer de spellen spelen. Zo kun je je focussen op het spel maar alsnog plezier hebben van mensen om je heen.

Positieve invloed van gamen

Er zijn al studies geweest die hebben laten zien dat gamen je vriendelijker kan maken in de echte wereld. Om deze reden kan ik iedereen aanraden videogames te spelen. Of je er nou voor kiest om te spelen op een Playstation of op een game PC het is allebei een prima optie.

De voordelen van een PC zijn dat je het ook voor andere zaken zoals werk en internet kunt gebruiken. Zeker als je werkt als ontwerper of in de film en vide industrie is een goede game pc ook handig om zware programma’s te draaien zoals Premiere Pro. Het voordeel van een Playstation aan de andere kant is dat het een stuk goedkopere manier is om videogames te spelen en dat hij meer gemaakt is voor meerdere spelers. Een Playstation is namelijk bedoeld om met 2-4 controllers te spelen.