Als je het nieuws rond koken een beetje volgt dan weet je waarschijnlijk dat outdoor cooking inmiddels helemaal hip is. En dan heb ik het niet alleen over de zomerse barbecue, nee, ook in de winter wordt er nu lekker buiten gekookt. En waarom ook niet? Die heerlijke smaak van de barbecue wil je toch het hele jaar kunnen proeven. Dus het is handig om bij jouw huis een mooie outdoor keuken te maken met daarin natuurlijk de Kamado BBQ. Want als je dan toch meegaat in de trends dan is de Kamado BBQ wel een vereiste. Met deze veelzijdige barbecue kun je alle kanten op. Echt alles kun je daar op klaarmaken. En je hoeft niet eens een vleesliefhebber te zijn want als je voor vegetarisch gaat dan is deze barbecue ook helemaal goed.

Kamado BBQ: al eeuwen aan het koken

Hoewel je misschien pas de laatste jaren van de Kamado BBQ gehoord hebt, kent deze wijze van eten bereiden al een hele lange geschiedenis. Kamado is het Japanse woord voor fornuis of stoof. Al vele duizenden jaren bereiden mensen hun eten met fornuizen en potten van klei. In de loop der vele jaren heeft elke gebied hier een andere ontwikkeling in gemaakt. In Japan is de zogenaamde mushikamado ontstaan. Dit is een ronde pot van klei met een deksel in de vorm van een halve ei die je kunt verwijderen. De mushikamado is ontworpen om rijst te stomen en werd en wordt nog steeds in Japan gebruikt voor officiële gebeurtenissen. Na de Tweede Wereldoorlog ontdekten de Amerikanen deze manier van bereiden in Japan. Ze brachten deze kooktechniek mee naar de verenigde Staten waar het inmiddels een grote vlucht heeft genomen.

Vegetarisch en nog veel meer

Zoals ik al zei kun je echt alles bereiden op de Kamado BBQ. Het is echt een ideale kookwijze want je kunt er hele maaltijden op bakken, grillen en stoven. En natuurlijk ontbreekt dan ook die heerlijke barbecue smaak niet. Je kunt vis bereiden, maar ook groentes grillen en zelfs pizza’s bakken. De Kamado BBQ draait er zijn gril niet voor om. Er zijn online echt allemaal leuke recepten te vinden die ook niet zo moeilijk klaar te maken zijn. Handig ook voor een gewone doordeweekse avond. Bovendien is de barbecue makkelijk in het gebruik en ook makkelijk schoon te houden. Dus je begrijpt het al: maak je woning compleet en schaf deze barbecue aan.