Jouw hond is natuurlijk jouw beste kameraadje. Als je thuiskomt na een zware dag werken is hij er om jou weer op te vrolijken. Natuurlijk wil je dat jouw hond ook gelukkig is. Dit kan je niet alleen doen door hem natuurlijk uit te laten en buiten veel beweging te geven door bijvoorbeeld ballen te apporteren, dit kan je ook doen door je inrichting hond vriendelijk te maken. In deze blog geef ik een aantal tips om jouw inrichting hiervoor aan te passen.

Vlekvrije materialen

Je zal het vast al een keer mee hebben gemaakt. Je hond komt overenthousiast na het uitlaten binnen en loopt over het kleed of de vloerbedekking lekker het vuil van zijn poten af. Of je komt iets later van werk thuis en je pup heeft helaas zijn behoefte op de nieuwe bank gedaan. Het is bizar moeilijk om schoon te maken. Kies dus voor materialen die gemakkelijk schoon te maken zijn. Ook kunnen de nagels van de hond de nodige krassen achterlaten op de meubels. Houdt dus ook met meubels rekening met dit soort situaties. Zo heb je speciale stoffen als microsuède en leer die goed krasbestendig zijn. Daarnaast kan het handig zijn om de kleur van de vacht van je hond te verwerken in meubels, zo vallen de hondenharen minder snel op.

Ruimte

Een hond heeft ruimte nodig, laat dus liever een ruimte open met veel bewegingsruimte dan nog een bank of ander meubel te plaatsen. Daarnaast heeft een hond ook een eigen plekje nodig Een hondenmand is dus een bondigheid. Plaatst de hondenmand op een rustige plek, zodoende kan de hond echt zijn rust nemen als hij hier behoefte aan heeft. Overigens vinden de meeste honden het belangrijk om vanuit hun vaste plekje wel alles in de gaten te kunnen houden, dus mogelijk moet je een tweede plek maken waar vanuit de hond alles kan zien.

Daarnaast moet je een vaste plek kiezen voor zijn drink- en eetbak. Ook hiervoor geldt weer dat het op een rustige plek moet staat, zodat je niet om de hond heen hoeft te lopen als die staat te eten en de hond ongestoord kan eten. Ook nemen de grote voedselzakken aardig wat ruimte in, hou dus genoeg ruimte in kastjes hiervoor. Als je het niet fijn vindt als alle speeltjes in het huis rondzwerven is het bovendien makkelijk om hier een vaste plek voor te hebben zodat de hond wel een speeltje kan pakken als hij hier behoefte aan heeft.