Het is voor iedereen een grote stap om uit huis te gaan. Sommige mensen gaan meteen voor een koophuis en anderen huren liever eerst wat. Een groot gedeelte van de laatste groep begint bij een studentenkamer. Zoals we allemaal weten, zijn studentenhuizen vaak enorm gezellig als we het hebben over mensen maar meestal niet zo gezellig als we het hebben over uiterlijk van het huis. Gelukkig zijn er een aantal simpele dingen die je kan doen om jouw studentenkamer te pimpen zonder dat je jouw spaarpot tot gruzelementen moet slaan of je huisbaas boos wordt.

Underlayment platen

Underlayment platen zijn een geweldige uitkomst voor allerlei aanpassingen aan jouw kamer. Je kan het gebruiken om de vloer mee te leggen zonder dat het een permanente aanpassing is. Ook kunnen de platen voor het maken van eigen meubels gebruikt worden. Zo tover je, op budget, een saaie of lelijke vloer om in een huiselijke houten vloer of richt je jouw kamer in met meubels, helemaal naar je eigen ontwerp. Underlayment platen zijn in veel bouwmarkten en online te krijgen. Let goed op of je wel platen van goede kwaliteit koopt. Je wilt immers niet ineens door je stoel zakken.

Benut de ruimte

Studentenkamers zijn over het algemeen nogal krap. Het is dan ook belangrijk om alle ruimte te gebruiken zonder dat het krap voelt. Dit kan door gebruik te maken van planken. Zo maak je ook gebruik van de hoogte en niet enkel van de vloer. Zo verdeel je spullen meer. Ook is het handig om je kamer niet donker te verven en deze, als dat wel zo is, licht te verven. Check wel van te voren met je huisbaas of dit toegestaan is.
Houd het opgeruimd
Als je het ouderlijk huis ontvlucht bent, heb je geen zin om aan te horen dat je de boel moet opruimen. Maar neem van mij aan dat het je heel veel gaat helpen. Het is heel verleidelijk om je afwas te laten wachten tot de volgende dag maar geloof me, de volgende dag is de verleiding net zo groot om het weer te laten staan. Nu brengen dat soort gewoontes helaas ook wat dingen met zich mee. Nog afgezien van de rommel waardoor je je vaak slecht kan concentreren, zorgt een vuile omgeving ook voor schimmel en ongedierte en dan ben je een stuk verder van huis. Het kost vaak veel minder tijd dan we denken om op te ruimen, stukje discipline!