Heeft u een tuin bij uw huis? Dan bent u één van de gelukkigste inwoners van Nederland. En als één van de minder gelukkigen van Nederland met slechts een klein balkon, wil ik alle gelukkigen tips meegeven om een tuin optimaal te benutten. Wanneer een tuin leefbaar en goed onderhouden is, wordt er pas echt gebruik van gemaakt. Lees hier een aantal van mijn tips om uw tuin op te knappen.

Veranda of een andere overkapping

Een tuin in de zomer is fantastisch. Stralend weer, een zonnetje en lekker bruin worden in de tuin. Echter moeten we wel realistisch blijven: het is niet altijd zonnig in Nederland. Sterker nog: echt warme zonnige dagen zijn, ondanks de klimaatverandering, nog steeds spaarzaam. Het zou alleen wel erg zonde zijn als je alleen maar in de tuin kunt zitten met een felle zon. De temperaturen tijdens een regenbui hoeven namelijk helemaal niet onaangenaam te zijn en het geeft bovendien ook wel weer een sfeertje. Een passende oplossing en een aanbeveling voor mij aan iedereen zijn dan ook veranda’s of andere overkappingen die in de tuin geplaatst kunnen worden. Ook voor hartje zomer en de tropische temperaturen van afgelopen weken is een overkapping een fijne escape uit de zon. Voor de koukleumen zou je zelfs aan de veranda of overkapping een heater kunnen bevestigen, zodat jouw tuin net een verwarmd terras wordt waar je zelfs in de winter met dekentjes en warme chocolademelk goed kan vertoeven.

tuin afscheidingen

Niet alleen huizen hoeven kamers te hebben: dit kun je ook nabootsen in de tuin. In de tuin kun je namelijk verschillende muurtjes plaatsen, waardoor aparte kamertjes worden gemaakt in de tuin. Zo zou je voor een speelplaats voor kinderen een tussen wandje kunnen plaatsen, zodat de kinderen in de speelhoek blijven en bovendien het idee hebben dat ze niet in de gaten worden gehouden door volwassenen. Het geeft de kinderen en nog belangrijker: de volwassenen, een stuk meer privacy. Ook kan een tuinmuurtje geplaatst worden bij – mocht je de luxe hebben – een jacuzzi. Niet alleen wegens de privacy, maar het zal voornamelijk meer sfeer creëren. Zo kijk je niet op de grote tuin of het grote, lichtgevende huis uit, maar heb je het idee dat je alleen in de jacuzzi zit onder de sterrenhemel. Bovendien geeft een dergelijke afscheiding ook de mogelijkheid om lichtjes aan het muurtje op te hangen, of een mooie klimop. Zo wordt een jacuzzi-hoek wel erg romantisch!