Ik ben deze tijd bezig met een renovatie van mijn huis en de muren hadden duidelijk een opknapbeurt nodig. Uit ervaring weet ik dat je dan het beste de muren kunt laten stucen. Zelf ben ik echt niet vaardig in bouwklussen dus moest ik een mannetje regelen hiervoor. Ik zat wel hierbij met de handen in het haar: waar zou ik in vredesnaam iemand vinden die dit voor mij kan doen voor een niet al te hoge prijs?

een zoektocht

Ik kan je zeggen dat ik het gewend ben om vakkundige mensen via via aan te nemen. Het internet is voor mij hierbij vrij nieuw. Er is een ontzettend groot aanbod dat voldoet aan de zoekopdrachten, maar dat maakt het tegelijkertijd ook heel moeilijk om te vinden wat bij mij past. Het is voor mij dus zowel een vloek als een zegen. Er is namelijk veel meer te vinden dan alleen maar de hoogst aangewezen zoekresultaten. Een weekje later sprak ik af en een goede vriend van mij. Hij heeft ook recentelijk zijn huis laten renoveren en hierop vertelde ik dat ik een grote wens had naar een betaalbare stukadoor. Hij wist raad en vertelde mij over een online dienst die alle zaken van het stucen in een handige overzicht heeft. Zo kun je door middel van een zoekbalkje meteen inzien welke vakmannen er in de buurt zijn. Ook kom je tabellen tegen, zoals ‘prijs stucen‘, ‘staat van het oppervlak’ en het ‘soort stucwerk’. Zo sloeg er bij een gevoel van opluchting aan: stukadoren regelen via het internet is zo moeilijk nog niet!

Mijn eerste keer

Ik heb het advies van mijn goede trouwe vriend opgevolgd en heb de stappen voor het regelen van een stukadoor opgevolgd. Zo kwam ik in aanraking met een man genaamd Mark, die een vakkundig én luisterend oor aanbood. Ik ben met hem in contact gekomen door een simpele klik waarmee je ziet wie er in jouw omgeving beschikbaar is. Tevens legde hij mij uit wat het plan was voor mijn project en wat hij adviseerde om te doen. Hierdoor had ik een duidelijk beeld van zijn werkwijze en kon ik hem makkelijker toevertrouwen aan mijn dierbare muren. Samen bekeken we hoeveel dit zou gaan kosten en wanneer het zou uitkomen. Tot mijn tevredenheid kon hij al direct beginnen, want hij was immers beschikbaar gesteld. De prijs was daarbij zo gek nog niet en zo sloten we een akkoord.

De reflectie

Ik ben hierover dus meer dan tevreden en ga van deze dienst zeker opnieuw profiteren. Ik geef jou ook mijn aanbeveling, want geloof me, het is het 100% waard.