Niemand vindt vuilnis buiten zetten leuk, maar toch moet het regelmatig gedaan worden. Maar wat als je (iedereen kent het wel) keihard hebt gewerkt, je thuiskomt na zo’n zware dag ploeteren en er dan achter komt dat je het vuilnis vergeten bent buiten te zetten. Kan je weer een week wachten voordat dat stinkende vuilnis het huis uit is. In deze blog kan je de mogelijkheden vinden om te zorgen dat je afval altijd ‘’verdwijnt’’ uit je huis

Vuilcontainer huren

Woont u in een flat en moet u dus soms door de stromende regen naar een vuilcontainer? Of ben je het zat om je vuilniszakken door de vogels kapot te laten maken? Dan is een vuilcontainer huren misschien een goede oplossing voor u!

Soorten containers

-Restafval: Onder restafval wordt het afval dat niet meer gescheiden kan worden gezien. Dit afval doe je doorgaans in de prullenbak.

-Papier/karton: Dit spreekt natuurlijk voor zich. Daarbij kun je denken aan verpakkingsmaterialen, print papier en reclamemateriaal.

-Organisch afval: Organisch afval wordt ook wel groen afval genoemd en bestaat uit biologisch afbreekbaar plantaardig afval.

-Archief vernietiging: Dit is meer voor bedrijven om privacy gevoelige informatie op een zo goed mogelijke manier weg te werken. Je ontvangt dan namelijk een gesloten aluminium security container. Deze wordt vervolgens op afspraak geleegd met een speciaal beveiligd transport. De container wordt meegenomen naar een beveiligde locatie en hier wordt de vertrouwelijke informatie nauwkeurig en volgens de strengste normen vernietigd. Als het vernietigen is gelukt, ontvang je een certificaat waarmee je aan kan tonen dat je vertrouwelijke informatie volgens de strengste normen hebt laten vernietigen.

-Glas (flessen): Glasafval is ook meer voor bedrijven en wordt met name door horeca ondernemingen gebruikt. Een vuilcontainer huren alleen voor glas is voordeliger, dus als u alleen glasafval heeft is dit een goedkope optie. Daarnaast is het uiteraard ook beter voor het milieu omdat het afval goed verwerkt kan worden.

Maten en frequentie

Afvalcontainers kun je natuurlijk vinden in allerlei maten. Je hebt de volgende maten:

-240 liter (4 vuilniszakken)

-360 liter (6 vuilniszakken)

-660 liter (11 vuilniszakken)

-1100 liter (19 vuilniszakken)

-1700 liter (29 vuilniszakken)

Daarnaast kan je ook een frequentie kiezen in hoeveel tijd ze de afvalcontainer komen legen. 1x per vier weken, per 2 weken, per week en 2x per week. De combinatie 360 liter (6 vuilniszakken) en 1x per week is de meest gekozen optie. Als je zo’n afvalcontainer huren ziet zitten, moet je denken aan 60 euro per maand. Een afvalcontainer huren zorgt voor meer ontspanning en zorgt weer voor een klusje minder in het huishouden!