Liefde voor tuinen

Als zoon van een moeder met een grote liefde voor tuinen zou je denken dat ik daar ook mee opgegroeid zou zijn. Helaas is dat niet zozeer waar. Het interesseerde me nooit zo veel en ik was liever buiten aan het voetballen of binnen videogames aan het spelen. Dit was natuurlijk jammer voor mijn moeder die graag iemand zou hebben om mee over tuinen en bloemen te praten. Gelukkig voor haar heeft ze zo iemand nu dat ik een vriendin heb gekregen die ontzettend van bloemen houdt.

Daarom zijn we een dag naar villa augustus gegaan. Een prachtige watertoren waaromheen een paar tuinen liggen. En daarnaast is er een restaurant. Het is een prachtige plek waar zelfs ik van de tuinen genoot. Maar wat voor mij nog interessanter was, was het interieur van de watertoren en het restaurant waar een prachtige visgraat vloer lag.

De geschiedenis van villa augustus is dat van een oude watertoren. Deze leegstaande watertoren was prachtig gelegen maar al tijden niet meer in gebruik. In 2003 besloten een aantal ondernemende mensen de toren te her ontwikkelen als hotel. Aan de waterkant van de watertoren ligt een prachtige tuin in een oud Italiaanse stijl. Zelfs ik herkende de tuin vanuit de films over de Romeinen die ik gezien heb. Aan de andere kant ligt een moestuin waar het in de zomer bomvol staat met groenten.

Interieur design

De moestuin wordt gebruikt door het restaurant wat erachter ligt om heerlijk te koken. Zoals ik al aangaf is vooral het interieur van het restaurant bijzonder. Het heeft een prachtige visgraat vloer en de keuken is een open keuken in het midden van het restaurant. Het decor zit vol met artistieke werken. Op het terras van het restaurant kijk je uit naar de moestuin van waaruit wordt gekookt.

Nog bijzonderder is dat villa augustus recentelijk heeft uitgebreid met de introductie van drijvende hotelkamers. Ze hebben een oud ponton omgetoverd tot de kamers waar het voorheen ook nog als drijvend kantoor werkte. Villa Augustus is bekend komen te staan als een Oase van rust. Het ligt in Dordrecht en ik kan absoluut iedereen aanraden om het een bezoek te geven. Achter het restaurant is ook nog een winkeltje waar heerlijke gebakjes verkocht worden. Ik kan wel aanraden om in de zomer te gaan want al is het ook erg leuk in de lente zijn dan nog niet alle bloemen in de tuinen in bloei. Daarnaast komt de moestuin ook pas echt tot leven in de zomer.